Dôležitá je údržba motorky

Zatúžili ste si splniť detský sen, kedy ste snívali, že raz v dospelosti budete vlastniť motorku a budete na nej jazdiť po meste? Možno tento čas práve nadišiel. Na novej motorke by ste si nemali všímať len dizajn motorky. Musí spĺňať určite jazdné vlastnosti. Tieto jazdné vlastnosti nájdete v popise pri každej novej motorke. Iná vec je, ak si budete zháňať ojazdenú motorku. Je síce lacnejšia, no o to viac vecí tam nemusí správne fungovať. Bezpečnosť na ceste získate len po dôkladnom prezretí ojazdenej motorky alebo pri kúpe čisto novej motorky. Pri kúpe ojazdenej motorky môže mať motorka stočené kilometre, menené komponenty, ktoré môžu byť len prelakované alebo už motorka nebude v dobrom technickom stave.

cestovanie na motorke

Pri kúpe motorky si vezmite na pomoc odborníka, ktorý sa rozumie motorkám. Ak práve vy nie ste tým odborníkom, určite sa pomoc od iného zíde. Vie presne, na čo sa má pri kúpe ojazdenej motorky zamerať. Vie, čo by mala obsahovať každá motorka a dôkladne preštuduje jej technický stav. Skúšobnú jazdu nevynechajte, ale dôkladne si všímajte počas nej všetky jazdné vlastnosti. Musíte zistiť, či niečo nie je opravované, pokazené alebo nefunkčné. Len tak docielite bezpečnosť pri jazde na vašej motorke. Každá motorka by mala byť pravidelne servisovaná, na čo nezabúdajte. Ak ste si už zakúpili svoju motorku, veľký dôraz majte na pravidelných servisoch svojej motorky.

motorka

Servisy motoriek nie sú vôbec lacnou záležitosťou, pre to by ste na to mali myslieť ešte predtým, ako si svoju motorku zakúpite. Je to životu nebezpečné, ak vaša motorka nie je v dobrom technickom stave alebo nebola na nej vykonávaná pravidelná údržba. O motorku je nutné sa aj starať. Handrička nestačí. Musíte sa svojej motorke zavenovať trošku viac. Mať motorku je veľké riziko. Nie nadarmo sa hovorí na motorkárov, že sú darcami orgánov. Aj vy ste už videli popri ceste krížik, ktorý symbolizuje smrť motorkára? Väčšinou je nad krížikom zavesená aj motorkárska prilba. Tak viete, že práve tam zomrel motorkár. Nebuďte ako on a venujte svoj čas práve údržbe vašej motorky.