Používanie počítača


Práca na počítači sa vzťahuje k mnohým z nás. Bez počítača by sme nemohli plnohodnotne fungovať v práci pri výkone nášho povolania a v mnohých prípadoch ani doma. V domácom prostredí využívame počítač na získavanie informácií rôzneho druhu a za zváženie stojí, že niekoľko desiatok rokov dozadu takáto vymoženosť neexistovala, čo si staršie ročníky veľmi dobre pamätajú a môžu si porovnať fungovanie dnes a v minulosti. Bez počítača bolo nevyhnutné si svoj voľný čas vyplniť a zariadiť iným spôsobom a je len na vašom úsudku, či to boli zmysluplnejšie časy ako v dnešnej dobe.

počítač a pohoda

Záleží na individuálnej skúsenosti každého z nás. Pokiaľ sa niekto venoval športovým aktivitám a vychádzkam do prírody, môže tvrdiť, že svoj čas trávil vhodným a primeraným spôsobom. Ak sa však nájdu takí z nás, ktorí pod vplyvom stresov a tlakov ako aj povinností, programov, ktoré sú ukotvené v jednotlivých rodinách, ubiehali k návykovým látkam, vnímanie minulosti môže byť rozdielne. Takíto jedinci by možno v minulosti, kedy internet chýbal, jeho existenciu veľavýznamne ocenili. Počítač v domácom prostredí nám slúži okrem získavania cenných informácií, ktoré rozširujú naše poznatky, aj na nakupovanie prostredníctvom eshopov, vzdelávanie sa cez online kurzy a semináre, komunikáciu s priateľmi a známymi vďaka sociálnym sieťam, zapájanie sa do rôznych diskusií.

v pracovnom nasadení

To všetko a ešte omnoho viac nám umožňuje práve internetové pripojenie. Nevynímajúc z rozsiahlych možností púšťanie si hudby, na ktorú máme náladu a ktorá pozdvihne naše bytie do vyšších frekvencií bytia, či filmov, ktoré sú pre nás značným benefitom a prinášajú nám obohacujúci zážitok. Na internete nájdeme množstvo inšpiratívnych príspevkov, ktoré sa týkajú podpory tvorivosti. Nájdeme videá, ktoré učia deti krok za krokom vyrábať zvieratká z papiera, kresliť, vyrábať predmety z prírodných materiálov a sú veľkým prínosom aj pre dospelých.